Helaas zijn we tijdelijk gestopt met het inruilen van mobiele telefoons en tablets Ben je benieuwd naar wanneer jij je oude toestel weer kunt inruilen? Houd deze pagina dan goed in de gaten.
Inruilmandje.
Voelt zich leeg.
Er zit helemaal niets in je inruilmandje..

Hulp nodig bij het inruilen?
Klik hier om te lezen hoe het werkt

Ruil je apparaat in

Coolblue inruilen
Hogere inruilwaarde dan bij je provider
Verstuur je apparaat gratis
Ontvang binnen 7 dagen je waardebon

Algemene voorwaarden

Coolblue Toestelinruil wordt je aangeboden door ReCell bv.

Alleen werkende, complete mobiele telefoons inclusief batterij en IMEI-nummer, zonder vocht- of andere ernstige schade, en voorkomend op de Coolblue inruilsite komen voor 100% van de vergoeding in aanmerking. Voor toestellen die niet aan deze eisen voldoen, wordt 25% van de waarde uitbetaald met uitzondering van toestellen met ernstige schade (o.a. gebroken/bleeding lcd’s, vochtschade of gebroken toestellen) of actieve (beveiligings)accounts. Voor deze toestellen wordt geen vergoeding gegeven. Tevens zijn 'namaaktoestellen' uitgesloten.

Jouw toestel wordt 100% uitbetaald als:

 • het toestel bij een power on test aan en uit gaat
 • men met het toestel kan bellen en gebeld worden
 • alle toetsen/functionaliteiten naar behoren werken
 • de mobiele telefoon compleet is (zonder deuken/barsten/scheuren) en inclusief batterij + batterijklepje en IMEI-code sticker inclusief nummer (indien van toepassing)
 • de body niet gescheurd, gebroken of verbogen is en er geen plastic/metalen onderdelen en/of toetsen missen
 • de LCD werkt en intact is zonder barsten/scheuren of vlekken
 • de LCD geen lijnen of dode pixels en/of geen ingebrand scherm heeft
 • er geen lucht onder het scherm zit
 • het touch screen (indien aanwezig) volledig en goed functioneert
 • het schuifmechanisme (bij slide telefoons) goed functioneert
 • het toestel geen stickers of stickerresten bevat, niet beplakt is met steentjes en niet beschilderd is met verf, nagellak etc.

Bovendien mag het toestel niet beveiligd zijn met een pincode of wachtwoord. Zorg ervoor dat de activation lock van je toestel af is. Voor toestellen die nog gekoppeld zijn aan een account (bijv. iCloud, een BlackBerry account, Google account, Samsung account) geldt GEEN vergoeding. Toestellen moeten origineel en simlock vrij zijn.  

Mobiele telefoons die worden opgestuurd, maar niet voor vergoeding in aanmerking komen, worden milieuverantwoord gerecycled.

Je toestel opsturen

Verzending geschiedt op eigen risico. Coolblue en ReCell zijn niet verantwoordelijk voor het zoekraken van toestellen tijdens de verzending en die dus nooit ontvangen zijn door Coolblue/ReCell. Ingeleverde toestellen, SIM-kaarten en geheugenkaarten worden niet geretourneerd. Ontvangen SIM-kaarten en geheugenkaarten worden vernietigd. De toestellen kunnen kosteloos opgestuurd worden via PostNL.

Opsturen via PostNL

Hoe werkt het? Stop het toestel of de toestellen, eventueel samen met de orderbevestiging in een stevige envelop of doos. Plak het verzendlabel op het pakje, zet de afzender en het ordernummer van je toestelinruil op het label en breng het vervolgens naar 1 van de PostNL afgiftepunten. Je ontvangt bij afgifte een bewijs. Bewaar dit goed, want hiermee kun je het pakje volgen. Op het verkoopformulier staat het ordernummer waaronder jouw gegevens geregistreerd staan. Zonder dit nummer weten wij niet van wie de zending afkomstig is.

NB: Verzending geschiedt op eigen risico! Wij adviseren toestellen met een hogere waarde aangetekend naar ons huisadres te versturen.

ReCell bv
Weg en Bos 89
2661 DM Bergschenhoek.

Langsbrengen bij ReCell

Mocht je je mobiele telefoon(s) willen brengen, neem dan even contact met ons op: 010 - 440 36 66. Wij zijn op werkdagen geopend van 09.00 uur tot 17.30 uur. Ons adres is: 

ReCell bv
Weg en Bos 89
2661 DM Bergschenhoek.

Na controle van het toestel(len) wordt het bedrag in de vorm van een Coolblue waardebon per mail opgestuurd. Het winkeltegoed is te besteden bij alle Coolblue-shops.

Je gegevens

Het blijft de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemer om persoonlijke gegevens van de mobiele telefoon te wissen. ReCell zal in ieder geval alle gegevens wissen van de ontvangen toestellen. De opgegeven persoonlijke gegevens zullen uitsluitend gebruikt worden voor het afhandelen van de transactie.

Je waardebon

Binnen 7 werkdagen na ontvangst en controle van de toestellen zal het bedrag in de vorm van een Coolblue waardebon per mail verstuurd worden. Indien ReCell later dan 10 dagen na aanmelding van de order in het systeem de order met bijbehorende toestel(len) ontvangt, dan kan de vergoeding aangepast worden aan de dan geldende prijzen. Indien er een ander type is aangemeld dan ontvangen door ReCell, wordt de vergoeding uitgekeerd behorende bij het ontvangen type. 

Nog even belangrijk om te weten...

 • Je kunt meerdere waardebonnen per order gebruiken
 • Je vouchercode is geldig op alle Coolblue-shops
 • Je vouchercode is geldig tot en met de vermelde einddatum.
 • Je kunt je vouchercode slechts eenmaal gebruiken.
 • Je kunt de waardebon niet inwisselen voor geld.
 • Bij ruiling geven we geen geld terug.
 • Een eventueel restbedrag vervalt.

De vergoedingen kunnen dagelijks zonder aankondiging vooraf worden gewijzigd. Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw (indien van toepassing). Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

Voor vragen over de verwerking kan contact worden opgenomen met ReCell op tel. 010 - 440 36 66.

overlay-tooltip